Oglaševanje na bencinskih črpalkah, oglasi na prodajnem mestu

Kontinuiran razvoj oglasnih površin in vedno večje zahteve trga, sta botrovala rojstvu ideje o razvoju projekta oglaševanja na bencinskih črpalkah. Projekt je zaživel leta 2006, v sodelovanju z vodilnim naftnim podjetjem na Hrvaškem - INA d.d., ki je izbralo B1 Plakate za dolgoročnega partnerja za razvoj novih oblik oglaševanja na bencinskih črpalkah.

BENCINSKA ČRPALKA je prostor, kjer se srečajo kupec, potreba, proizvod in dovolj časa (povprečno 10-15min) za učinkovito komunikacijo promocijskega sporočila.

CILJNA SKUPINA
Uporabniki bencinskih črpalk so aktivni in delovno sposobni kupci, z velikim vplivom na alokacijo družindkih proračunov. Potencialni kupci so v času svojih postankov na bencinskih črpalkah ves čas v kontaktu s promocijskim sporočilom. B1 medij pokriva mrežo 250 najbolj ferkvenčnih bencinskih črpalk INE na Hraškem.

OGLASNE POVRŠINE NA BENCINSKIH ČRPALKAH
Bencinske črpalke so opremljene z oglasnimi površinami, ki s svojim izgledom in funkcionalnostjo zadovoljujejo potrebam tako bencinske črpalke, kot oglaševalca. Med prihodom na bencinsko črpalko, izbiranjem vrste goriva, točenja in vstopom v prodajni prostor, so plakati nameščeni v neposredni bližini uporabnika bencinske črpalke. Zaradi takšne namestitve, so optimalni za doseganje visoke stopnje opaznosti.

OGLASNE POVRŠINE NA AGREGATIH IN VHODIH NA BENCINSKE ČRPALKE
Z oglasnimi površinami na agregatih in na vhodih, se ustvarja sinergija s kupcem od samega točenja goriva (povprečno točenje traja 3-5min) do vstopa v prodajni prostor. Oglasne površine na agregatih so pozicionirane pod števcem, v višinin oči tako, da so v vidnem polju tako uporabnika, kot potnikom v vozilih. Tudi oglasne površine na vhodih so strateško nameščene na steklene površine pri vhodu v prostor, da so dobro vidne vsem.

SVETLEČE OGLASNE POVRŠINE NA BACKLIGHT PANOJIH
Backlight oglasne površine so nameščene nad blagajniškim pultom, policami in hladilnimi vitrinami, od kod dodatno informirajo potenciale kupce o proizvodih in storitvah na bencinski črpalki. So aktiven medij, s katerim se dosega visoka stopnja opaznosti, zaradi velike površine osvetljenega oglasa.

OGLASNE POVRŠINE NA PLAČILNIH PULTIH
Visoka stopnja opaznosti zaradi svoje pozicije (cona impulzivnega kupovanja) in funkcionalna vrednost podloge na kateri poteka plačevanje. Na ta način je promocijsko sporočilo neizogibno, spominja na nakup ali podaja koristna obvestila.

  • Prejšnja
  • Naslednja

  • 4.500.000 izdanih računov mesečno
  • 260 najbolj ferkventnih bencinskih črpalk INE (velika mesta, autoceste in magistralne ceste)
  • 10-15 min povprečno zadrževanje na bencinski črpalki